Minä itse osaan värit

Marko Ahonen

Videopelaamista, tai mitään muutakaan harrastusta, ei tarvitse perustella sillä, että siitä on hyötyä. Mutta joskus pelaamisesta todella on hyötyä. Sanoma Pron Oppi & ilo -tuoteperheen ensimmäinen peli on nimeltään Minä itse osaan värit.

Peli opettaa värejä ja erilaisia väriin liittyviä asioita 2–5-vuotiaille. Kysymykset ovat mallia, minkä värinen on banaani, tai mikä pala kuuluu kuvioon, tai mikä väri syntyy näitä kahta väriä sekoittamalla. Oikea vastaus valitaan sormella tökkäämällä. Erilaisia tietovisoja on 25.

Sekä oikeasta että väärästä vastauksesta tulee välitöntä palautetta sekä äänen että kuvan muodossa, mikä antaa pikkuiselle oppimisen iloa. Hahmot ovat isoja, selkeitä ja humoristisia ja puhetyyli lempeä.

Minä itse osaan värit on lapselle turvallinen kokemus. Mainontaa ei ole eikä pelin sisällä voi tehdä lisäostoja. Kun on kerran maksanut kaksi euroa App Storeen, lisäkuluja ei tule.

En löytänyt omasta lähipiiristä sopivan ikäistä lasta peliä testaamaan, mutta ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Minä itse osaan värit tekisi juuri sitä, mitä lupaakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.