Life Is Strange: Chrysalis (Episode 1)

Jarmo Pitkänen

Tapa lanseerata peli osissa nousi suosioon 2010-luvun alkupuolella. Myöhemmin ilmiö on hiipunut, mikä tekee Life Is Strange -seikkailusta valtavirrasta poikkeavan.

Peli on ranskalaisen Dontnod Entertaimentin toinen tuotantoprojekti. Studion ensimmäinen peli, parin vuoden takainen Remember Me -seikkailu ei räjäyttänyt pottia. Virheistä on kuitenkin opittu – Life is Strange on kaikilla mittapuilla kertaluokkaa parempi.

Kuuden viikon välein lanseerattava uusi osa kuljettaa pelin tarinaa. Tammikuun lopussa ilmestynyt ensimmäinen osa antaa luvan odottaa paljon. Pelaajan ohjastamalla hahmolla on kyky matkustaa ajassa korjaamaan lähihistoriassa tapahtuneita kohtalokkaita sattumuksia.

Tarinaltaan episodimuotoinen peli pääsee ensimmäisessä osassaan vasta käyntiin, mutta jo pelkkä omaperäinen idea sieppaa mukaansa. Laadukas ääninäyttely ja pelaajan valintojen vaikutus tarinaan lisää tenhoa. Kun myös ulkoasu on kunnossa, kokonaisuutta naarmuttaa ainoastaan juonen ajoittainen epäselvyys sekä yhden episodin vaatimaton, maksimissaan pariin peli-iltaan venyvä elinikä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.