Resident Evil HD Remaster

Marko Ahonen

Ostin ensimmäisen Playstation-konsolin Helsingin Stockmannilta 1996 mutta laitteen ensimmäinen peli piti hakea Sokokselta. Stokkalta ei nimittäin löytynyt kauhu- ja selviytymispeliä Resident Evil.

Resident Evil oli heti arvostelu- ja myyntimenestys, sittemmin klassikko. Nyt tuo samainen peli on ilmestynyt remasteroituna hd-versiona.

Pieni erikoisjoukko lähetetään suureen kartanoon tutkimaan Raccoon Cityn liepeillä tapahtuneita outoja murhia. Rakennus on täynnä zombeja ja muita hirviöitä. Seikkailussa pitää myös selvittää erilaisia älytehtäviä, jotka vaativat jokaisen nurkan tutkimista.

Perusteita ei ole lähdetty muuttamaan, uudistukset koskevat lähinnä ulkonäköä. Kartanoon on lisätty yksityiskohtia, jotka tekevät miljööstä elävämmän. Laajakuvan ja hd-grafiikan vaikutusta voi testata palaamalla milloin tahansa alkuperäiseen versioon.

Legendaarisen kömpelön liikkumissysteemin voi nyt vaihtaa modernimpaan. Kuvakulmat ovat yhä kiinteitä, mutta entisellään ovat myös vahva ahdistava tunnelma sekä mainio tarina. Modernisointi on tehty tyylitajulla ja onnistuneesti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut