Jalkapalloteos on vuoden urheilukirja

Päivi Kujala

Jari Ekbergin kirjoittama Kuin taivasta koskettaisi – Jalkapallon MM-kisojen historia on valittu Vuoden urheilukirjaksi 2014.

Kirjan on kustantanut jyväskyläläinen Atena.

Valinnan teki Suomen Urheilumuseosäätiön asettama raati. Palkintoperustelujen mukaan Ekberg yhdistää hienosti kaunokirjallisen ilmaisun ja tietokirjan tarkkuuden.

"Teos ei käsittele vain jalkapalloa, vaan kartoittaa myös MM-kisoihin liittyviä kulttuurisia ja poliittisia ulottuvuuksia. Draaman kaaret luodaan väkevästi niin yksittäisistä MM-turnauksista koostuvissa luvuissa kuin koko teoksessa."

Kunniamaininnan sai Ari Mennanderin kirjoittama Teemu (Otava). Raadin mukaan laajuudessaan ja tarkkuudessaan ylittämätön suomalainen urheilijaelämäkerta oli vuoden 2014 myydyin kirja. Teemu houkuttelee myös nuoria lukijoita tarttumaan kirjaan, raati kiitti.

Tiistaina palkintojenjaon yhteydessä Suomen Urheilumuseosäätiö luovutti Antti O. Arposelle kunniakirjan pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä suomalaisen urheilukirjallisuuden hyväksi. Arponen on tähän mennessä kirjoittanut 67 urheiluaiheista kirjaa.

Palkintoraadin muodostivat puheenjohtaja Esko Heikkinen, Kai Gardberg ja Mika Wickström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.