JAO osallistuu leipuri-kondiittorien SM-kilpailuihin

Pakollisten kahvileipä- ja konditoriatuotteiden reseptit paljastetaan joukkueille vasta kilpailun aatto-iltana. Vähäniitty Mikko

Roope Visuri

Jyväskylän ammattiopisto on mukana ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailussa Pietarsaaressa tulevana lauantaina 7.2. Kilpailu kulkee nimellä Rinkeli Grand Prix, jonka järjestäjänä on Suomen Leipuriliitto. Tänä vuonna SM-kilpailu järjestetään 26. kerran.

Osallistumiskelpoisia ovat kaikki alle 23-vutoiaat leipuri-kondiittoriluokkien oppilaat. 15 eri oppilaitoista kisaa kolmen hengen joukkueissa, joissa on kaksi oppilasta ja yksi opettaja. Varsinaiset kilpailijat ovat kuitenkin oppilaat. Opettaja ei saa kilpailun aikana puuttua olleenkaan oppilaiden työhön.

Kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue joutuu valmistamaan pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen lisäksi pakollisen ja valinnaisen konditoriatuotteen.

Pakollisten tuotteiden reseptit paljastetaan joukkueille vasta kilpailun aatto-iltana. Heille jää aikaa siis valmistautua kilpailuihin noin 12 tuntia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut