Aurora: Kadotaan kaupunkiin (Rokka)

Kaisa Murtoniemi

Viime vuosina suomalainen rap-skene on saanut uutta ilmettä naisartisteista, kuten Sini Sabotagesta, Rauhatädistä ja Mercedes Bentsosta. Auroralle varsinaisia tyylillisiä verrokkeja löytyy reggae-genrestä. Siellä aloittelevaa laulaja-lauluntekijää vastassa ovat esimerkiksi Jukka Poika, Raappana ja Puppa J, jota kuullaankin Kadotaan kaupunkiin -levyn kappaleessa Annetaan tapahtuu. Aurora on tietoisesti tai tiedostamattaan samalla asialla kuin edellä mainitut naisräppärit: virkistämässä jo hiukan tasapaksuksi latistunutta miesvaltaista genreä.

Esikoisalbumi liukuu edestakaisin maanläheisen reggaen ja elektronisen popin välillä, ja nämä ääripäät myös sekoittuvat iloisesti toisiinsa. Muusikoksi valmistuneen Auroran laulussa kuuluu ammattilaisen musikaalisuus, mutta tulkinta on rentoa. Lauluteknisillä hienouksilla artisti ei keuli, eikä hänen taitoaan tarvitsekaan alleviivata liiallisilla fraseerauksilla. Oikeissa kohdissa äänessä on vaihtelua ja sävyjä.

Reggaetyylistä poikkeavassa pop-balladissa Runopoika Aurora osoittaa ettei ole genrensä ja sen maneereiden vanki. Ensimmäisenä singlenä jo melkein vuosi sitten julkaistu Eilisen aurinko on levyn paras biisi. Harmi, että kermat tuli siis syötyä päältä jo kauan ennen levyn ilmestymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.