Viikossa aikuiseksi

Hannu Lönnroth

Johanna Vuoksenmaan pari vuotta sitten ohjaama komedia 21 tapaa pilata avioliitto oli yleisömenestys ja sen näki yli 400 000 katsojaa. Se olikin aika viihdyttävä ja osittain myös yllättävä. Vuoksenmaan uusin Viikossa aikuiseksi on myös komedia, mutta ei yllä samalle tasolle edeltäjänsä kanssa.

Elokuvassa joukko erilaisia ihmisiä on houkuteltu leirille Turun saaristoon hienolla esittelyvideolla. Leirin arki on kuitenkin jotain aivan muuta. Majoitustilat ovat vaatimattomia, kaivo on pilaantunut ja kaiken huipuksi kurssin vetäjäksi ilmoittautunut guru Kalle (Eppu Salminen) häipyy maisemista jo ensimmäisenä yönä.

Komennon ottaakin aiemmin samanlaisilla kasvuleireillä ollut Emma (Essi Hellén). Mukana on monenlaista väkeä: Saara (Minttu Mustakallio) on avioliitossaan hylätyksi joutunut nainen, Jouko (Taneli Mäkelä) on yli viisikymppinen mies, joka kuvittelee olevansa vetovoimainen äijä, mutta tosiasiassa hänen taistelunsa ikääntymistä vastaan on aika säälittävää, Kaisa-Leena (Iina Kuustonen) on hyvännäköinen lestadiolainen neljän lapsen äiti, joka luulee tulleensa ratsastusleirille. Mukaan mahtuu myös muita, eri tyyppisiä ja luonteisia ihmisiä - rokkari, vasemmistolainen, tomera kokki ja muutama muu.

Alkuun sekalainen joukko ei tietenkään tule toimeen keskenään, vaan syntyy erimielisyyksiä ruoasta, nukkumapaikoista ja muista käytännön asioista. Luonnollisesti mukana on myös romantiikkaa sekä onnistuneita ja epäonnistuneita iskuyrityksiä.

Tarina etenee sujuvasti, porukka nivoutuu vähitellen yhteen ja joukon jäsenistä paljastuu monenlaisia odottamattomia ominaisuuksia. Loppupuolella mukana on myös surullisia ja dramaattisia käänteitä. Näyttelijät ovat hyviä ja mukavan luontevia, mutta elokuvan ongelma on se, että se ei ole kovinkaan hauska, vaikka sitä kovasti yritetään.

Kaikkien elämä kuitenkin muuttuu viikon sisällä ja saaresta palatessa kivilaituriin maalattu: Uusi elämäsi alkaa tästä! näyttää pitävän paikkansa.

Tähtiä 2/5

Sisä-Suomen Lehti julkaisee äänekoskelaisista elokuvaharrastajista koostuvan raadin arviot tuoreista ensi-iltaelokuvista. Raatiin kuuluvat: Jaana Tani, Matti Pasanen ja Hannu Lönnroth.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.