HS: Presidentti ja ulkoministeri puuttuneet Ilmavoimien harjoitukseen USA:n kanssa

Helsingin Sanomien mukaan hankkeeseen ovat puuttuneet presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Sari Gustafsson

STT

Suomen ulkopoliittinen johto on eripurainen hankkeesta, jossa Ilmavoimat harjoittelisi Yhdysvaltain lento-osaston kanssa Virossa keväällä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan hankkeeseen ovat puuttuneet presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Harjoitukseen osallistumista kannattavat pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.).

Ilmavoimat osallistuu entuudestaan vähintään pari kertaa vuodessa Baltian maissa Itämeren alueen harjoituksiin ja myös Naton päivystysosaston harjoituksiin.

Helsingin Sanomien nimettömät lähteet kytkevät vastustuksen suoraan Ukrainan kriisiin. Lähteet arvioivat syyksi myös Venäjän näkemyksen Ämarin koulutuskeskuksesta Naton yhteisen puolustuksen keskuksena.

Lehden mukaan Suomen koneet eivät lentäisi Ämarin tukikohdasta vaan enimmäkseen Rissalasta. Ilmavoimat ei ole vielä tarkentanut harjoitusten sisältöä.

Presidentin kanslia sekä ulko- ja puolustusministerit eivät kommentoineet hanketta Helsingin Sanomille.

Päätökset harjoitukseen osallistumisesta pitäisi lehden mukaan tehdä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa viimeistään ensi kuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.