Mielenosoitus pysäytti metsähakkuut Keuruulla

Keuruun metsissä Metsähallituksen hakkuita vastaan mieltä osoitti 25 luonnonsuojelijaa. Lukijan kuva

Sami Rahkonen, Päivi Liimatainen

Luonto-Liitto järjesti lauantaina mielenosoituksen Metsähallituksen aloittamia hakkuita vastaan Keuruun lakkautetun varuskunnan alueella Rautovuoressa.

Luonnonsuojeluliiton asiantuntija Ari Aalto kertoi, että mielenosoittajien saapuminen paikalle keskeytti hakkuut.

– Virallista hakkuiden lopetuspäätöstä Metsähallitukselta emme ole saaneet, koska he eivät vastaa yhteydenottoihin. Taktiikka tuntuu olevan, että ollaan hiljaa ja hakataan, Aalto kommentoi Keuruun metsistä.

Keuruun rautatieasemalle kokoontui lauantaina 25 hengen joukko, joka marssi hakkuualueelle osoittamaan mieltään.

Suomen luonnonsuojeluliitto katsoo, että metsät ovat noin 50 vuodessa kehittyneet tavanomaista komeammiksi vanhoiksi metsiksi ja ettei niiden luontoarvoja ole selvitetty ennen hakkuisiin ryhtymistä.

Hakkuut alkoivat alkuviikosta ja jatkuivat lauantaina kahden koneen voimin. Metsähallitus on kertonut hakkaavans alueelta noin 16 hehtaaria. Aallon saamien tietojen mukaan suunnitelmissa olisi hakata jopa 50 hehtaaria.

Mielenosoittajat marssivat hakkualueelle banderollien kanssa. Aalto ei tiennyt, aikooko väki estää alueella toimivien metsäkoneiden työtä.

– Tarkoituksena on järjestää rauhanomainen mielenosoitus. Koneiden estämisestä on jokaisen henkilökohtainen asia.

Suomen luonnonsuojeluliitto kertoo toimittaneensa Metsähallitukselle alustavan suojeluesityksen varuskunnan vanhoista metsistä, jotka suurelta osin täyttävät METSO-ohjelman ykkösluokan kriteerit. METSO-ohjelmalla suojellaan metsiä, jotka ovat luonnonarvoiltaan monipuolisia ja eliölajien elinympäristöinä erityisen arvokkaita.

Liitossa nähdään, että valtion maiden suojelu olisi yksityismaiden suojelua edullisempaa siksi, että valtion maista päätöksiä tehtäessä ei tarvita markkinointia, ostoneuvotteluja ja lohkomisia. Lisäksi kertapäätöksellä saadaan suojeluun suuri hehtaarimäärä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut