Lääkärin epäillään katselleen luvatta satojen potilaiden tietoja Keski-Suomessa

Keski-Suomen keskussairaalan lääkärin epäillään katselleen luvattomasti useiden satojen potilaiden tietoja. Kuva ei liity tapaukseen. Evelin Kask

Pipsa Olli

Keski-Suomen keskussairaalan lääkärin epäillään katselleen luvattomasti useiden satojen potilaiden tietoja. Häntä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja henkilörekisteririkoksesta. Sisä-Suomen poliisilaitos myöntää tutkivansa tapausta, mutta on siitä hyvin vaitonainen.

–Tutkinta on vielä kesken, vanhempi rikoskonstaapeli Teemu Nykänen totesi Keskisuomalaiselle.

Keskussairaalassa pitkään työskennelleen lääkärin epäilty potilastietojen urkkiminen tuli ilmi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin omavalvonnassa vuoden 2014 alussa.

–?Oman sairaanhoitopiirin sisällä tämä on poikkeuksellisen laaja tapaus, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Vesa Kataja sanoi Keskisuomalaiselle.

Tähän mennessä on selvinnyt, että lääkäri on katsellut useiden satojen potilaiden tietoja muutaman vuoden aikana. Lääkäri saa tutkia vain omien potilaidensa tietoja.

Rikosepäilyn alaisena olevalla lääkärillä on yhä voimassa oleva työsopimus sairaanhoitopiirin kanssa. Kun asia tuli ilmi, hänet asetettiin välittömästi valvonnan alaiseksi. Lääkäristä on myös tehty poliisille tutkintapyyntö.

Jos lääkäriä vastaan nostetaan syyte, hänelle voidaan tuomita henkilörekisteri­rikoksesta sakkoja tai vankeutta enintään vuoden verran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.