Ministeriö: Kovat tuulet kaatoivat puita eteläisessä Suomessa

STT

Viime päivien tuulet ovat vahingoittaneet puustoa eteläisessä Suomessa. Maa- ja metsätalousministeriö arvioi, että vahingot nousevat puolesta miljoonasta eurosta jopa viiteen miljoonaan euroon.

Ministeriön mukaan voimakkaimmat puuskat osuivat rannikoille ja hieman heikentyneinä Keski-Suomen alueelle. Tuulenkaatojen arvioidaan olevan yksittäisiä puita tai pieniä puuryhmiä. Laajoja yhtenäisiä tuhoja ei todennäköisesti ole tapahtunut.

Viikonlopun kovat tuulet laantunevat huomiseksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Merialueille on kuitenkin yhä odotettavissa kovia tuulia. Merellä tuulen nopeus voi olla noin 15-20 metriä sekunnissa. Maa-alueella tuulet kuitenkin heikkenevät.

Pahimmillaan lähes 10 000 kotitaloudelta puuttui tänään sähköt eilisen talvimyrskyn jäljiltä.

Sähkökatkoja on ollut etenkin Pohjois-Karjalassa, Savossa ja Pohjanmaalla.

Märkä ja painava lumi taivuttaa erityisesti metsien nuoria lehtipuita sähköjohtojen päälle, ja tämä aiheuttaa sekä lyhyitä räpsykatkoja että vikoja sähköverkkoon.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kyseessä lienee tämän talven toistaiseksi kovin myrsky, mutta Suomen säähistoriaan sen lukemat eivät yllä.

Lämpötilat viilenevät huomenna. Pakkaslukemat nousevat etenkin maan pohjoisosassa, jossa pakkanen voi kiristyä -15 asteeseen.

Etelä-Suomessa lämpötilat pysyvät noin viiden pakkasasteen tuntumassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.