Finnairin lennot Lontoossa myöhässä, tilanne normalisoitumassa

STT

Britannian lennonvalvonnan tekninen vika on vaikuttanut myös Finnairin Lontoon-lentoihin. Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvistin mukaan illan lennot ovat olleet myöhässä puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Esimerkiksi aikataulun mukaan yhdeksän jälkeen Lontoosta saapuvan lennon arvioidaan laskeutuvan Helsinki-Vantaalle vasta kymmenen jälkeen.

Tilanne on Tallqvistin mukaan kuitenkin normalisoitumassa. Tietokonevika saatiin korjattua Britanniassa aiemmin illalla.

Britannian liikenneministeri vaatii täyttä selvitystä teknisestä viasta, joka sekoitti tänään pahoin maan lentoliikenteen. Ministeri Patrick McLoughlinin mielestä vastaavaa on täysin mahdoton hyväksyä.

Kaaoksen aiheutti tietokonevika lennonvalvonnan Swanwickin keskuksessa Hampshiressä. Sen takia maan ilmatilan käyttöä jouduttiin tilapäisesti rajoittamaan. Lentoja peruttiin, ja osa lennoista myöhästeli.

Esimerkiksi Euroopan vilkkaimmalla lentokentällä Heathrow'lla peruttiin viitisenkymmentä lentoa. Kentällä liikenne oli kokonaan seisauksissa tunnin verran.

BBC:n mukaan ongelmia oli myös monilla muilla kentillä maan eri puolilla.

Swanwickin keskus avattiin vuonna 2002. Se hoitaa noin 5 000 lentoa vuorokaudessa. Sillä on ollut teknisiä ongelmia myös vuonna 2008 ja viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.