Ukrainan puolustusministeri haluaa lisää rahaa taisteluihin

STT

Ukrainan puolustusministeri haluaa kaksinkertaistaa maan puolustusbudjetin ensi vuodeksi. Lisärahalla olisi määrä ostaa lisää aseita niin kotimaasta kuin ulkomailta. Itä-Ukrainassa palvelevien sotilaiden määrää on myös tarkoitus lisätä.

Puolustusministeri Stepan Poltorakin mukaan Ukraina aikoo vahvistaa joukkojaan myös Moldovan vastaisella rajalla maan lounaisosassa. Syynä on Venäjä-mielisen Transnistrian alueen muodostama uhka.

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan maassa on nyt todella alkanut tulitauko. Poroshenkon mukaan ensimmäistä kertaa seitsemään kuukauteen on kulunut vuorokausi ilman yhdenkään sotilaan kuolemaa tai haavoittumista.

Poroshenko kommentoi maansa tilannetta Australiassa, jossa hän on neuvottelemassa energiantoimituksista.

- Ette voi kuvitella, kuinka tärkeää tämä on minulle, Poroshenko sanoi.

Vielä eilen kapinallisten kerrottiin jatkaneen tulittamista tulitauosta huolimatta. Ukrainan armeijan edustaja kertoi, että kolme sotilasta on kuollut ja kahdeksan haavoittunut tiistaina julistetun tulitauon alkamisen jälkeen.

Nyt Poroshenko kuitenkin sanoi, että 24 tuntia on kulunut ilman yhtäkään haavoittumista. Hän luonnehti tulitaukoa suureksi askeleeksi Ukrainan rauhalle ja vakaudelle.

- Kaikki on kuitenkin haurasta. Rukoilen, että tämä jatkuisi, hän lisäsi.

YK:n mukaan Ukrainan kriisi ja sota ovat vaatineet yhteensä ainakin 4 300 ihmisen hengen, ja lähes miljoona ihmistä on joutunut pakenemaan kodistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.