This War of Mine

Johannes Valkola

Puolalainen This War of Mine eroaa painokkaasti muista sotapeleistä. Näkökulma on toiminnan ja yliluonnollisten sankareiden sijaan tavallisissa siviileissä, jotka tekevät kaikkensa selviytyäkseen sisällissodan runtelemassa maassa.

Sivuttaissuuntaista seikkailua ja strategiaa yhdistävässä pelissä ohjataan yhtä aikaa useita hahmoja, joilla kerätään ankean elämän tykötarpeita suurkaupungin raunioista yöaikaan. Heitä täytyy myös asettaa nukkumaan, rakentamaan ja vartioimaan.

Pelihahmot kärsivät nälästä ja sairauksista, eikä kaikille riitä tarvittavaa hoitoa. Myös ulkopuolisten vaara on alati läsnä. Pelaajan vastuulle sysätäänkin kipeitä valintoja, mikä tekee pelikokemuksesta harvinaisen tunteikkaan.

Tapahtumat viittaavat 1990-luvulla käytyyn Sarajevon piiritykseen, jossa siviilit elivät saarrossa miltei neljä vuotta. Tästä murheellisesta Bosnian sodasta kerrotaan nyt puhuttelevasti pelin keinoin.

This War of Mine vaikuttaa pelattavuuden ja kerrontansa ohella myös muutoin: lyijykynämäinen grafiikka ja akustisen kitaran säestämä soundtrack muodostavat kiehtovan ilmaisun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut