Kadonneen meksikolaisopiskelijan luu löytyi

Kadonneita on muisteltu kulkueissa. Hector Guerroro

STT

Yhden kateissa olevan meksikolaisopiskelijan kohtalo näyttää selvinneen. Opiskelijan luu on tunnistettu oikeuslääketieteen asiantuntijoiden tutkimuksissa, kertoi nimetön virkamieslähde uutistoimisto AFP:lle.

Myös opiskelijoiden omaisten edustaja on vahvistanut tiedon opiskelijan tunnistuksesta.

43 opettajaopiskelijan ryhmä katosi syyskuussa Igualan kaupungissa Guerrerossa, eikä heistä ole sen jälkeen tehty minkäänlaisia havaintoja.

Tutkimuksissa on pidätetty kymmeniä ihmisiä, joiden epäillään tavalla tai toisella sotkeentuneen asiaan. Joukossa on muun muassa Igualan kaupungin pormestari ja hänen vaimonsa.

Nuoret katosivat silminnäkijöiden mukaan sen jälkeen, kun poliisi oli hyökännyt heidän bussiinsa. Poliisien epäillään sen jälkeen luovuttaneen heidät Guerreros Unidos -rikollisryhmän jäsenten käsiin.

Viranomaisten mukaan rikollisryhmän jäsenet ovat tunnustaneet vieneensä ryhmän maankaatopaikalle. Siellä opiskelijat surmattiin, minkä jälkeen ruumiit poltettiin ja jäänteet heitettiin jokeen.

Nyt tunnistettu luu oli kaatopaikalta löytyneiden ihmisjäänteiden seassa, jotka lähetettiin tutkittaviksi Itävaltaan.

Viranomaiset eivät jengiläisten tunnustuksista huolimatta ole julistaneet opiskelijoita kuolleiksi. He sanovat odottavansa dna-tutkimusten tuloksia.

Sukulaiset eivät ole luopuneet toivosta tuoreimmankaan käänteen jälkeen. Perheitä edustava asianajaja sanoi, ettei tunnistus välttämättä merkitse sitä, että kaikki muutkin ovat kuolleet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.