Seikkaile itsellesi joulukuusi – Nopein geokätkön löytäjä saa joulupuun

Kuusia piilotetaan Keski-Suomen alueelle hieman yli kaksikymmentä. Timo Mustalampi

Laura Kangas

Vikkelät geokätköilijät voivat saada Keski-Suomessa ilmaisen joulukuusen. Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi on mukana Metsänhoitoyhdistysten toteuttamassa geokätköilyssä, jossa täytyy löytää joulukuusi GPS-koordinaattien avulla. Nopein löytäjä saa viedä kuusen kotiinsa.

Kuusia piilotetaan Keski-Suomen alueelle hieman yli kaksikymmentä. Mukana on 12 eri kuntaa, joten joistakin kunnista löytyy useampi kuusi. Esimerkiksi Äänekoskelle piilotetaan neljä kuusta ja Saarijärvelle viisi.

Joulukuuset odottavat hakijaansa gps-koordinaattien osoittamassa paikassa lauantaina 13.12. Koordinaatit julkaistaan Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen nettisivulla lauantaiaamuna kello 8.

Joulupuu on valmiiksi kaadettu. Sen tunnistaa kuusen ympärille kiedotusta punaisesta kuitunauhasta. Kätköpaikassa on kuusen lisäksi kätköpurkki ja siellä lokivihko, johon jokainen paikan löytänyt voi kirjata käyntinsä.

Joulukuusen geokätköetsintä järjestetään Keski-Suomessa nyt toista kertaa. Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen tiedottajan Sari Haapamäen mukaan tapahtuma herätti viime vuonna paljon kiinnostusta.

– Tempaukseen osallistui paljon lapsiperheitä, jotka olivat seikkailumielessä liikkeellä, Haapamäki kertoo.

– Tällä tapahtumalla haluamme innostaa metsällisten harrastusten, kuten geökätköilyn ja suunnistuksen pariin, ja perheitä viettämään aikaa yhdessä, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen toiminnanjohtaja Ilpo Pentinpuro toteaa.

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi haluaa huomauttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Geokätkökuuset ovat poikkeuksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut