USA:ssa poliisi ampui jälleen aseettoman mustan

STT

Yhdysvalloissa on jälleen sattunut tapaus, jossa valkoihoinen poliisi ampui aseettoman mustan miehen.

Samaan aikaan kun mielenosoittajat protestoivat New Yorkissa poliisin kovia otteita vastaan, Arizonan osavaltiossa viranomaiset kertoivat valkoihoisen poliisin ampuneen kuoliaaksi mustan aseettoman miehen selvittäessään huumeisiin liittyviä epäilyjä.

Viranomaisten mukaan poliisi luuli miehen taskussa ollutta pilleripurkkia aseeksi ja ampui miestä keskivartaloon. 34-vuotias mies kuoli tapahtumapaikalle Phoenixissa sijaitsevan sekatavarakaupan edustalle.

Yhdysvalloissa on viime aikoina sattunut useita tapauksia, joissa aseeton ihminen on kuollut poliisin koviin otteisiin. Toissa päivänä New Yorkissa oikeus päätti jättää nostamatta syytettä valkoista poliisia vastaan, joka piti 43-vuotiasta mustaa miestä kuristusotteessa kohtalokkain seurauksin laittomaan savukemyyntiin liittyvässä kiinniotossa.

Kuristusotteet ovat New Yorkissa poliisilta kiellettyjä. Sivullisen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka pidätetyksi joutunut ja astmasta kärsinyt mies haukkoo ilmaa ja sanoo, ettei pysty hengittämään

Tuhannet ihmiset protestoivat New Yorkissa oikeuden päätöksen jälkeen.

Presidentti Barack Obama sanoi oikeuden päätöksen jälkeen puheessaan, että Yhdysvalloissa on ollut liikaa tapauksia, joissa ihmisten luottamus tasavertaiseen kohteluun horjuu.

- Joissakin tapauksissa kyse voi olla väärinkäsityksistä, mutta joissakin tapauksissa se on totta. Jokaisen amerikkalaisen velvollisuus on nyt tunnustaa, että kyseessä on amerikkalainen ongelma, Obama sanoi.

Myös Missourin Fergusonissa mustan nuorukaisen ampunut poliisi vältti hiljattain syytteen, mikä aiheutti laajoja levottomuuksia eri puolilla maata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.