Kanerva: Ukrainaan harkittava kunnon rauhanturvaoperaatiota

STT

Ukrainan tarkkailuoperaatio alkaa olla liian vaarallinen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön aseistamattomille tarkkailijoille, sanoo Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.). Hän ehdottaa harkittavaksi rauhanturvajoukkojen lähettämistä maahan.

Kanerva muistuttaa, että tarkkailijoita kohti on ammuttu ja heitä on siepattu Itä-Ukrainassa.

Tarkkailumissiossa työskentelee tällä hetkellä 350 jäsentä. Määrä pitäisi nostaa pikaisesti 500:aan, Kanerva sanoi Etyjin ulkoministerikokouksessa Sveitsissä.

Kanerva vaati Venäjää lopettamaan tukensa Itä-Ukrainan separatisteille. Hänen mukaansa Venäjän toimet horjuttavat naapurimaiden alueellista koskemattomuutta Ukrainan lisäksi myös Moldovassa ja Georgiassa.

Yhdysvallat ei hae vastakkainasettelua Venäjän kanssa, vakuuttaa maan ulkoministeri John Kerry. Hänen mukaansa Yhdysvallat ja muut Ukrainan itsemääräämisoikeutta puolustavat maat toivovat, ettei Venäjä eristä itseään omilla toimillaan.

Kerry osallistuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin kokoukseen Sveitsissä. Hänen on määrä tavata Baselissa myös venäläinen virkaveljensä Sergei Lavrov.

Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.