Venäjä: Nato horjuttaa Pohjois-Euroopan vakautta

Venäjän mielestä muun muassa Naton vahvistunut läsnäolo Baltian maissa horjuttaa Pohjois-Euroopan vakautta. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg (oik.) vieraili Liettuassa marraskuussa ja tapasi muun muassa presidentti Dalia Grybauskaiten (vas.). Petras Malukas / AFP

STT

Korkea-arvoinen venäläisviranomainen syyttää sotilasliitto Natoa yrityksestä horjuttaa Pohjois-Euroopan vakautta. Alue on varaulkoministeri Aleksei Meshkovin mukaan kaikkein vakainta maailmassa.

– Loputtomat sotaharjoitukset, Baltian maihin siirretyt lentokoneet, jotka pystyvät kuljettamaan ydinaseita, Meshkov luettele Naton toimia uutistoimisto Interfaxin haastattelussa.

Hän muistuttaa myös Yhdysvaltain ilmoituksesta, jonka mukaan sen sotilaat pysyvät Baltiassa ja Puolassa ainakin ensi vuoden.

Meshkovin mukaan Venäjän viranomaiset ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin Venäjän ja venäläisten turvallisuuden takaamiseksi, koski uhka sitten mitä aluetta tahansa.

Yhdysvaltain Nato-lähettilään mukaan sotaharjoituksissa ja muissa toimissa on kyse siitä, että liittolaiset haluavat osoittaa toisilleen sitoutuvansa yhteiseen puolustukseen.

– Niitä ei ole tarkoitettu millään tavoin uhkaamaan tai horjuttamaan vakautta, Douglas Lute kommentoi Brysselissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut