Iron Skyn jatkolle haetaan miljoonien joukkorahoitusta

Iron Sky: The Coming Race -elokuvan rekvisiittaa. Tomi Tuuliranta

STT, Päivi Kujala

Scifi-komedia Iron Skyn jatko-osalle haetaan ennätyssuurta joukkorahoitusta. Elokuvan budjetti on 12 miljoonaa euroa, josta noin 8 miljoonaa pyritään keräämään joukkorahoituksella ja tarvittaessa elokuvan ennakkomyynnillä sekä yksityisillä sijoituksilla.

Loput varat katetaan suomalaisella ja saksalaisella julkisella rahoituksella. Mukana on jo esimerkiksi Suomen elokuvasäätiö.

Onnistuessaan kampanja olisi kaikkien aikojen suurin joukkorahoituskampanja elokuvalle 18 kuukauden ja 8 miljoonan euron tavoitteellaan.

Perjantaina alkaneen 45 päivän kampanjan tavoite on kerätä 400 000 euroa esituotantoon. Kampanjassa elokuvaa myydään eri muodoissa ennakkoon suoraan yleisölle.

Tuottaja Tero Kaukomaan mukaan Iron Sky: The Coming Race -elokuvan rahoitustapa antaa mahdollisuuden pitää kontrolli omissa käsissä myös jakelun suhteen.

"Ensimmäisen Iron Skyn jakelussa puoli maailmaa sai odottaa elokuvan näkemistä ja yleisöllä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ladata elokuva laittomasti. Tällä kertaa pidämme huolen siitä että elokuva tulee olemaan samanaikaisesti saatavilla ympäri maailman", Kaukomaa toteaa tiedotteessa.

Elokuva on tarkoitus kuvata ensi vuonna ja julkaista 2016.

Yksi uusista näyttelijöistä on kanadalainen Tom Green kulttisaarnaajan hahmossa.

Elokuvan tuottaa Iron Sky Universe ja ohjaa Timo Vuorensola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.