Sunset Overdrive Insomniac Games

Johannes Valkola

Xbox Onen Sunset Overdrive on tyylikäs ja viihdyttävä räiskintäpeli, joka palauttaa mieleen Segan vuosituhannenvaihteen Dreamcast-konsolin pelien värikkään estetiikan ja leikkisän kokeellisuuden. Inspiraatiota on haettu etenkin sykähdyttävästä Jet Set Radio -toimintaseikkailusta (2000), jossa rullaluisteltiin pitkin futuristisen suurkaupungin voimalinjoja, kattoja ja seiniä.

Sunset Overdrive kehittää ideaa kiinnostavasti. Avoin pelimaailma on kuin iso leikkikenttä, jossa liikutaan yliluonnollisella ketteryydellä. Pelaaja skeittaa pelkillä kengillä, juoksee seinillä ja liitää ilmassa. Alhaalla puolestaan markiisit, autot ja roskalavat toimivat trampoliineina, joista pompitaan rakennusten yli.

Tarkoitus on puolustaa eristetyn kaupungin asukkaita mutanteilta ja roboteilta. Tämä tapahtuu kummallisella aseistuksella, kuten nallepommeilla, keilapalloilla ja aseilla, jotka viskovat lp-levyjä.

Tarjolla on rento, erikoinen ja onnistunut pelikokemus. Se nousisi erinomaiseksi, jos tehtävät olisivat monipuolisempia ja kenttäsuunnittelussa käytettäisiin korkeussuunnassa rohkeammin mielikuvitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut