Finnairin sopimusta kiiteltiin puolin ja toisin

Sopimus tuo yhtiölle 18 miljoonan euron pysyvät, vuosittaiset säästöt. Kimmo Mäntylä

STT

Lentoyhtiö Finnairin ja matkustamohenkilökunnan välistä säästösopimusta kiiteltiin yöllä sekä työntekijäpuolelta että Finnairilta.

Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan lentoemännät pääsivät sopimukseen, joka säilyttää työpaikkoja Suomessa.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n sopimussihteeri Anu Hietala totesi, että työntekijäpuoli antoi neuvotteluissa paljon. Samalla työntekijät saavuttivat vaikeassa tilanteessa tärkeän irtisanomis- ja ulkoistamissuojan. Irtisanomissuoja on kaksi ja ulkoistamissuoja neljä vuotta.

Sekä Haapasaari että Hietala kommentoivat asiaa STT:lle yöllä tekstiviesteillä.

Finnairin ja matkustamohenkilökunnan sopimus tuo yhtiölle 18 miljoonan euron pysyvät, vuosittaiset säästöt. Summaan sisältyy jo aiemmin sovittu kahden miljoonan euron säästö ulkoistuksista Hongkongin ja Singaporen reiteillä.

SLSY:n valtuusto hyväksyi sovun myöhään maanantai-iltana. Yhdistys suostui ratkaisussa palkanalennuksiin ja työmäärän lisäämiseen. Nykyisten työntekijöiden palkat laskevat keskimäärin 7 prosenttia.

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on tyytyväinen, että säästötavoite saavutettiin.

- Sopimuksen myötä lähes kaikki henkilöstöryhmämme ovat päässeet sopuun säästöistä. Nyt varmistamme, että saamme yhtiön tuotot kuntoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.