Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä se on – Sairaala sai vihdoin tontin

Keski-Suomen uusi keskussairaala sai vihdoin allensa tontin.

Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti yksimielisesti 8,25 miljoonan euron tonttikaupoista kokouksessaan tänään. Uusi sairaala rakennetaan Jyväskylään nykyisen sairaalan länsipuolelle.

Sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen pitää päätöstä erittäin merkittävänä.

– Nyt meillä on tontti. Se monivuotinen epävarmuus ja veivaaminen sairaalan sijainnista ja tonteista on nyt ratkaistu, hän iloitsi.

Sairaanhoitopiiri haluaa kuitenkin vielä itse viedä päätöksen Euroopan Unionin (EU) komission arvioitavaksi. Tällä halutaan varmistaa, että sairaanhoitopiiri ei maksa kiellettyä valtiontukea tonttien hinnoissa.

Jos Komissio päätyisi siihen, että kiellettyä valtiontukea on maksettu, johtaisi se Kinnusen mielestä ainoastaan siihen, että myyjät joutuisivat palauttamaan osan rahoista. Uuden sairaalan rakentaminen ei tämän takia viivästyisi.

Uuden sairaalan lopullinen investointipäätös tehdään 5. joulukuuta valtuustossa ja rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2016 alussa. Käyttöönotto tapahtuu 2019–2020.