Älkää ampuko sienestäjää

Tuula Puranen

Tänään koittavat sienestäjille ja hirville jännät ajat, sillä hirvenmetsästyskausi käynnistyy. Metsään on muistettava laittaa vähintään punainen lakki, mielellään myös takki. Punaisia housuja saavat käyttää vain Atlantin purjehtimalla ylittäneet.

Valtioneuvoston määräämä virallinen huomioväri taitaa tosin nykyään olla oranssi. Onnekkaita ovat he, joilla on vanha Hankkijan lippis tallella.

Olen kaksi kertaa ollut sienireissulla metsästyksen ytimessä. Pari vuotta sitten hirvi ja sitä ajava koira ravasivat kaksi kertaa ohi ja touhu näytti erittäin ammattimaiselta. Koira seurasi hirveä äänettömästi kuten pitääkin. Vasta kun hirvi on väsynyt ja pysähtyy, alkaa koira haukkua metsästäjälle viestiä. Onneksi tuo tapahtui Leivonmäen kansallispuistossa, jossa ei saa metsästää. Hirvi sen varmasti tiesikin ja oli tullut sinne väsymään.

Toisen kerran metsämies seisoi passissa näköetäisyydellä juuri ja juuri kyseisen puiston ulkopuolella. Huojensi, kun hän vastasi vilkutteluun kädellä eikä laukauksella.

Näinä päivinä ovat liikkeellä paitsi hirvenmetsästäjät, myös omenaterroristit. He ovat niitä hyviä ihmisiä, jotka tuovat puutarhoistaan ylimääräiset omenat toisten iloksi. Hedelmiä on työpaikoilla kaikkialla. Rupuisimmat yksilöt jäävät pyörimään pöydille päiväkausiksi ja jopa käytävät haisevat omenalle.

Itse en pidä omenista lainkaan, ainoastaan leivonnaisissa. Ne tuntuvat suussa aina raaoilta, hedelmän pitää olla pehmeä ja mehukas kuten mango.

Tietenkin juuri omena on omassa pihassa ainut kasvi joka tuottaa satoa, ruohosipulikin on kadonnut hoitamattomana pöheikköön.

Omppuja on huhujen mukaan nähty myös lääkäripulasta kärsivien terveyskeskusten taukohuoneissa, vaikka omena pitää lääkärin loitolla.

Epäilen, että Raamatun paratiisikohtauksessakin Eevalla on ollut joku muu houkutin Aatamille kuin omena. Josta tulee mieleen, että lastensadut kaipaisivat nykyaikaistamista. Kun koko ajan tulvii uutisia irtisanomisista ja YT-neuvotteluista, eivät sadutkaan enää ole uskottavia. Kultakutri ja kolme karhua pitäisi kirjoittaa uudestaan yhdelle karhulle, joka on moniosaaja. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on myös epäuskottava, kääpiöistä neljä voisi aivan hyvin irtisanoa. Jaakko ja pavunvarsi -sadussa pavunvarsi on jo geenimanipuloitu säänkestäväksi eikä yllä enää taivaaseen, vaan Jaakon pohkeeseen.

Loppukevennys: Putin ja Niinistö olivat suljetulla osastolla. ”Vova” esitteli suunnitelmiaan ”Salelle”.

– Ensin valloitamme Baltian maat, Ruotsin, Tanskan ja Norjan ja sitten Suomen Hangosta Petsamoon, hän uhosi.

– Joopa joo. Petsamo on jo teillä, vastasi Niinistö ja lukitsi oven lähtiessään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut