Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuramelainen haluaa valloittaa maailman uudella laturillaan

Muuramelainen keksijä Harri Tiainen suunnitteli BrightCharger-designlaturin, joka katkaisee automaattisesti sähkövirran syötön, vaikka mobiililaite unohtuisi pistokkeeseen.

Tiaisen mukaan älypuhelinta, kannettavaa tietokonetta ja tablettia tulee usein pidettyä liian pitkään latauksessa. Laturi saattaa myös unohtua pistokkeeseen. Tiainen yhdistää keksinnössään mobiililaitteen laturin, ledivalon, designin ja munakellon.

– Mobiililaitteiden akuilla on vain tietty laskennallinen latausaika. Kaikki ylimääräinen latauksessa pitäminen aiheuttaa sekä mobiililaitteen akun että laturin ylikuumenemista. Halusin suunnitella turvallisen ja energiaa säästävän laturin, joka on myös kaunis katsella, eikä vaatisi käyttäjältään miettimistä, keksijä sanoo.

Keksijän mukaan hänen laturinsa on ainutlaatuinen, sillä se katkaisee automaattisesti sähkövirran syötön tietyn ajan jälkeen, vaikka mobiililaite olisi laturissa. Hän sanoo, että muissa markkinoilla olevissa malleissa sähkövirran syöttö jatkuu vähintään niin pitkään, kuin laite on laturissa. Vielä sen jälkeenkin ainakin sähköä tulee ylläpitovirran verran, jos laturi jää kiinni sähköpistokkeeseen.

Tiainen etsii tällä hetkellä BrightCharger-laturilleen globaalia valmistajaa, joten ihan vielä se ei ole kuluttajien ulottuvilla.

– Vain siten on mahdollista saavuttaa valtava energiansäästö, jota keksinnölläni tavoittelen. Haluan säästää laturillani energiaa maailmassa vähintään kuuden ydinvoimalan verran. Ydinvoimaloita ei kuitenkaan sammuteta muuten kuin maailmanvalloituksella. Tavoitteeni on muuttaa koko mobiililaitebisnestä tältä osin, Tiainen kertoo.

Tiaisen kunnianhimoiseen tavoitteeseen päästään, jos laturia käyttää hieman yli 4 miljardia ihmistä. Kullakin ihmisellä tulisi olla käytössään laskelman mukaan kaksi mobiililaitetta.