Table Top Racing Playrise Digital

Jarmo Pitkänen

Autopelien markkinoilla ei ole helppo pärjätä. Kun pelikansalla on valittavanaan ajanviete satojen huippunimikkeiden joukosta, erottuminen on vaikeaa.

Table Top Racing hakee omaa paikkaansa helposti lähestyttävällä pelimekaniikallaan ja poikkeavalla teemallaan. Peli sijoittuu nimensä mukaisesti pöytäajeluun, jossa minikokoiset autot kisaavat esimerkiksi aamupalakattauksen joukossa.

Alun perin mobiililaitteille kehitetty peli kääntyy Playstation Vitalle puolitoista vuotta ensilanseerauksensa jälkeen. Vaikka aikaa ensiesittelystä on kulunut, Table Top Racing on edelleen kaunis peli. Konseptiltaan se muistuttaa huomattavasti Nintendon Mario Kart -pelisarjaa, sillä tarkasti mallinnettujen fysiikkalakien ja automallien sijaan pääpaino on hauskanpidossa.

Värikkäästä ulkoasusta huolimatta Playrisen uutuus ei nouse ajopelien harmaasta massasta. Vaikka peli ei millään mittapuulla ole huono, yksikään osa-alue ei myöskään loista. Kun samalla rahalla on valittavana runsaasti laadukkaampia vaihtoehtoja, keskitason toteutus ei jaksa pitkään kiinnostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.