Korpilahden teatteri: Robin Hood (Ensi-ilta 16.8.)

Josefiina Uuranmäki Robin Hoodina (vas.) ja Janna Salminen neito Marianina. Pekka Suomäki

Johanna Suominen

Kun astuu Korpilahden sataman piippurakennuksen uumeniin, siirtyy heti toiseen maailmaan. Musiikki ja lavasteet vievät katsojat välittömästi Sherwoodin metsään, monelle tuttuun tarinaan jossa seikkailee Robin Hood ystävineen. Ja luvassa onkin varsinainen seikkailu, josta ei vauhtia jää puuttumaan!

Korpilahdella nuoret teatterilaiset ovat Anu ja Iina Hakasen ohjauksessa sukeltaneet ritareiden aikaan ja legendaarisen Robin Hoodin urotekoihin.

Lopputuloksena on raikas tulkinta, jossa on reilusti toimintaa ja jännitystä. Esitys on suunnattu koko perheelle, mutta ihan pieniä saattaa meno vähän pelottaa.

Musiikki on tärkeässä osassa kehittelemässä juonta sekä henkilöhahmoja. Laulunumerot istuvat kokonaisuuteen hyvin, ja ylipäätään voidaan todeta että porukka selviytyy hienosti haastavasta laulamisen, tanssimisen sekä monenlaisen temppuilun yhdistelmästä.

Vaikka Robin Hood (Josefiina Uuranmäki) onkin tarinan keskushahmo, on pääosassa oikeastaan koko porukka. Kokonaisuus on tasavahva, ja jokainen suoriutuu osastaan mainiosti.

Josefiina Uuranmäki on reipas Robin Hood, joka johtaa varmoin ottein joukkoaan. Myös muut metsän hilpeät veikot, Lotta Hakanen, Oona Mikkola, Aapo Salonen ja Riikka Pietilä tekevät vakuuttavaa työtä. Tämä iloinen joukko polkaisee hetkessä käyntiin sellaisen menon ja meiningin, että se tuntuu takuulla katsomon perukoille saakka.

Hilpeiden veikkojen seuraan sopii hyvin myös Janna Salminen, joka tekee neito Marianista itsepäisen ja hyväntahtoisen kaunottaren. Vastapuolelle tarvitaan tietenkin pahiksia, ja niiden roolista vastaavat Jaakko Holopainen sheriffinä ja Juha-Matti Ylitalo prinssi Juhanana.

Holopainen on juuri niin julma ja ilkeä sheriffi kuin kuuluukin, ja Ylitalo puolestaan kuvaa hyvin ilmeettömänä ja vähäeleisenä ylimielistä prinssiä.

Huumoria mukaan tuo Marianna Tuominiemi ylhäisen herttuatar von Tryffeldamin herkullisessa roolissa. Ihan jokainen hahmo on mietitty ja toteutettu loppuun asti yksityiskohtia myöten. Myös Essi Aaltonen, Samu Hakanen, Roosa Ahonen ja Saana Peltola tekevät hienoa työtä.

Rytmi ja jännitteet pysyvät kasassa, ensi-illan teknisistä ongelmista huolimatta. Erityisen onnistunut on varjoteatterina toteutettu lyhyt kertomus.

Uskon, että esityksen parissa viihtyvät monenikäiset katsojat. Mukanani olleet ekaluokkalaiset kanssakriitikot antoivat tiivistetyn arvion heti kotimatkalla: ”Tosi hyvä!”

Käsikirjoitus, ohjaus ja laulujen sanoitukset: Anu ja Iina Hakanen. Laulujen sävellys ja sovitus: Antti Taipale. Tuottaja: Mari Putkonen. Valojen rakennus: Jon Pettersson, tekniikan ajo: Vertti Ruodemäki. Puvustus: Anu Hakanen, maskeeraus: Kati Puustinen, lavastus: Mikko Annala ja Kari Lahtinen. Graafiset tuotokset: Pekka Suomäki. Rooleissa: Josefiina Uuranmäki, Lotta Hakanen, Oona Mikkola, Aapo Salonen, Riikka Pietilä, Janna Salminen, Essi Aaltonen, Juha-Matti Ylitalo, Jaakko Holopainen, Samu Hakanen, Marianna Tuominiemi, Roosa Ahonen, Saana Peltola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.