The Swapper Facepalm Games

Marko Ahonen

Mitä independent-pelien tukemiseen tulee, Sony hoitaa homman paremmin kuin kilpailijansa. Suomalaisen kahden miehen pelistudion Facepalm Gamesin Swapperin julkaiseminen on tällä saralla uusi sulka hattuun. PC-versio ilmestyi jo viime vuonna ja keräsi kovasti kehuja.

Pelihahmo on jäänyt yksin vaurioituneelle avaruusasemalla. Tehtävä on yksinkertainen: pysy hengissä ja löydä tiesi ulos.

Swapper on älykäs, kunnianhimoinen ja omaperäinen ongelmanratkaisupeli. Pulmat selviävät pelihahmosta klooneja tekevällä laitteella. Klooneja voi olla useita samanaikaisesti, ja ne kaikki kulkevat samaan tahtiin samaan suuntaan kunnes tuhoutuvat.

Tuo ei ehkä kuulosta erikoiselta mutta sitä se käytännössä on. Lähes jokainen kuvaruutu on oma älypähkinänsä, jonka selvittäminen on erittäin palkitsevaa.

Eristyneisyyden ja yksinäisyyden melankolinen tunnelma on erittäin vahva, mistä suuri ansio kuuluu äänimaailmalle. Miljöön graafisessa luomisessa on käytetty omaperäisesti savea ja arkipäiväisiä esineitä aina keittiön tarvekaluja myöten.

Swapper on kehunsa ansainnut. Pelattavuus on rautaa ja tunnelma timanttia. Tämä on taidetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.