Gettomasa & Ruuben: Vellamo LP (KPC Records)

Räpin suomenmestaruuden toissavuonna pokannut Gettomasa on antanut levytysuransa kypsyä rauhassa, ja väläyttää vasta nyt kykyjään laajemmin Ruubenin kanssa työstämällään Vellamo LP:llä.

On tavallaan yllätys, ettei albumi yritäkään singauttaa kaksikon uraa yleiseen nousukiitoon tavalla, millä Suomessa perinteisesti on totuttu kohoamaan valtavirtaan.

Materiaalin perimmäisimmät ansiot ja ongelmat ovat armottomassa tarrautumisessa toisaalta uskottavuuteen, toisaalta tavanomaisuuteen. Tekijät toimivat tässä harkiten, kuten tervehenkinen analyysi Kuolleet Presidentit -raidalla parhaimmillaan osoittaa.

Silti, nykyajan ilmiöiden perkaaminen ja räppilaiffin silmukoissa kieppuilu ovat jo genrensä sisällä siinä määrin saturoituneita ilmiöitä, että niillä vakuuttaminen vaatisi vähän muutakin kuin terävää kieltä.

Vellamo LP ei ole kokonaisuutena kuitenkaan mitenkään huono tuotos. Masan riimeistä ja Ruubenin paikoin Yhdysvaltojen itärannikon ysäritunnelmiin viettävistä biiteistä välittyy oma aito tunnelmansa. Samalla parivaljakko tulee kuin vahingossa taltioineeksi tärkeitä palasia Jyväskylän paikallismaisemasta suomiräpin aikakirjoihin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut