Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aksim: Isompaa kuin Aksim (Monsp Records)

Heikki Kivelä

Helsinkiläistynyt Tikkakosken timantti Aksim on kasvattanut pitkällä ja kunnioitettavalla urallaan mainetta Suomen hiphop-skenessä etenkin taitavana taustahääräilijänä. Miehen uutta, kahdessa osassa julkaistavaa soolotuotantoa kohtaan onkin latautunut korkeita odotuksia.

Ilahduttavaa on, että sisällön laatu ylittää ensiosan tarjonnan perusteella odotukset heittämällä. Nokkelin nyanssein rikastetut paksut biitit ja miehekäs mutta machoilusta riisuttu tyyli ovat täsmälleen cooliuden keskipisteessä. Musiikista välittyy helposti myös samaistuttavan ja ainakin osin arkkityypeistä vapautuneen veikkosen mielenmaisema.

Materiaalin säästeliäisyys muodostuu kuitenkin julkaisun keskeisimmäksi kompastuskiveksi. Reilun puolen tunnin kestosta yli kolmasosa on nyt sinänsä loistavan Pää grilliin -singlen variaatioita ja leposykettä ylläpitävää lekottelua. Sinne tänne olisi istunut jokunen ekstrasäe pitkähköjen kertosäkeiden, hokemien ja hengähdystaukojen oheen.

Kaikessa tässä on toki hyvät puolensa, mutta koska kyseessä on tyylikkäintä soundia hetkeen, tuntuu sen kanssa kitsastelu lopulta hieman laimealta välitilinpäätökseltä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut