God of War Collection

Jarmo Pitkänen

Sonyn käsikonsoliongelmat eivät ole salaisuus. Tablettien ja älypuhelimien puristuksessa erikoislaitteiden elintila on kaventunut ja myyntimäärät syöksyneet kaakkoon ympäri maailmaa.

Kazuo Hirain luotsaaman elektroniikkayhtiön strategiana muuttuvassa maailmassa on ollut investointi suosittuihin brändeihin. God of War Collection on yhtiön kokoa merkittävämpi sijoitus PS Vitan suosion kasvattamiseksi.

Kokoelma sisältää Sonyn suositun toimintapelisarjan kaksi ensimmäistä osaa. Aikaisemmin Playstation 2 -konsolilla nähdyt pelit ovat saaneet käsikonsolikäännöksessä täysremontin, sillä esimerkiksi pelien ohjattavuus on viritetty mobiililaitetta ajatellen.

Käsikonsolikäännös on teknisesti huippulaatuinen: käännös pyörii sujuvasti ja hyvä pelattavuus hioo pelikokemuksen huippuunsa. Vaikka tarina ei ole koskaan ole ollut God of War -pelisarjan valtti, juoni jaksaa kannatella toimintaa tarvittavalla tasolla.

Ainoa merkittävä puute on ulkoasu, joka jää jälkeen konsolin huippunimikkeistä. Pelikokemusta rujo ulkoasu ei kuitenkaan tuhoa, päinvastoin: kokonaisuutena kokoelma on täyttä timanttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.