Wolfenstein: The New Order

Johannes Valkola

Jos ensivaikutelma kertoisi kaiken, Wolfenstein: The New Order olisi pulassa.

Ruotsalainen räiskintäpeli alkaa vaatimattomasti, kun toiminta on sekavaa, kenttäsuunnittelu mielikuvituksetonta ja rytmitys katkonaista. Eikä pökkelö tarinankerrontakaan vakuuta.

Mutta onneksi tylsien ensituntien jälkeen pelin todellinen luonne paljastuu. Tarjolla onkin perinteikästä, suoraviivaista räiskintää, josta on ollut viime aikoina pulaa.

Peli sijoittuu vuoteen 1960, jossa eletään vaihtoehtoista historiaa. Saksa voittikin toisen maailmansodan ja hallitsee nyt uutena ylivaltana.

The New Order tavoittaa niin ulkoisesti kuin temaattisestikin miellyttävää, retron makuista scifi-tunnelmaa. Natsit ovat kehittäneet teknologiaa huimasti ja luoneet muun muassa tekoälyllä toimivia robotteja. Tehtävä on tietenkin kukistaa vastarinta machon jenkkisotilaan roolissa.

Tekemistä ja nähtävää riittää ilahduttavan paljon, sillä läpäisyyn kuluu yli 15 tuntia. Ja jälleenpeluuarvokin on kunnossa. Eikä ihme, sillä tekijät ovat suunnanneet tarmonsa kattavaan yksinpelikokemukseen. Nettipeliä kun ei ole mukana lainkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.