Octodad: Dadliest Catch Young Horses, Inc

Marko Ahonen

Octodad: Dadliest Catch on outo peli, mikä on hyvä asia.

Pelaaja ohjaa Octodadia, joka on ihmiseksi naamioitunut mustekala. Tarkoitus on ohjata Octodad läpi arkisten ongelmien siten, että muut eivät huomaa Octodadin merellistä alkuperää.

Jokainen ohjaimen neljästä hartianapista ohjaa yhtä raajaa. Se mikä hoituu näppärästi käsin ja jaloin, on paljon hankalampaa lonkeroita käyttämällä.

Monta peliä on pilattu hankalalla ohjauksella, mutta Octodadin ohjaamisesta on tehty hankalaa tahallaan. Pelaajan tehtävänä on ohjaussysteemin kesyttäminen ja hallitsemaan oppiminen.

Absurdia huumoria on mukana runsaasti ja henkilöhahmot ovat sympaattisia. Octodad on hyvä esimerkki uuden sukupolven pelistä, jossa tunteet ovat tekniikkaa tärkeämpiä. Vielä pari vuotta sitten peli, jossa oli tarkoitus olla mahdollisimman hyvä aviomies ja isä, olisi jäänyt julkaisematta.

Pelaamista on vain yhdeksi illaksi. Tämä ei haittaa, koska kyseessä on kohtuuhintainen latauspeli. Peli-idea ei kuitenkaan kestä loppuun asti edes nykyisellään. Vaikka sympaattinen ja hauska peli tuo hymyn huulille, lonkerorodeosta on nopeasti otettu irti kaikki mahdollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.