Stick It to the Man! Zoink!

Marko Ahonen

Octodadin lailla myös Stick It to the Man! on lyhyt ja outo latauspeli, joka naurattaa ääneen ja poikkeaa massasta. Pelillisesti Stick It to the Man! toimii Octodadia paremmin.

Turvakypäriä ammatikseen testaava Ray elää maailmassa, joka koostuu kokonaan paperista ja tarroista. Ray saa kovan iskun päähänsä ironisesti vapaa-ajallaan. Onnettomuus tuo Raylle kyvyn lukea muiden ajatuksia ja muokata maailmaa ympärillään.

Pelaaja kuulee ihmisten ajatukset ohjainpadin kaiuttimesta, mikä on kekseliäs idea. Ihmisillä on tarpeita ja ongelmia, jotka selvittämällä Rayn tarina etenee. Käytännössä Ray nappaa puhekuplassa olevan tunteen tai esineen ja vie sen sitten apua tarvitsevan hahmon puhekuplaan. Siitä pelin nimi.

Lisäksi Raytä syytetään rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt, joten myös asemiesten vältteleminen on tarpeen. Nämä ovat pelin tylsimpiä osuuksia.

Ajatusmonologit ovat toisinaan pitkiäkin, mutta onneksi ne myös ovat hauskoja. Pelin idea siis todellakin on ottaa selvää muiden tarpeista ja auttaa ongelmaisia empaattisesti. Tästä on perusräiskintään todella pitkä matka ja hyvä niin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.