Trials Fusion RedLynx

Jarmo Pitkänen

Espoolainen RedLynx-studio kuuluu Suomen pelialan kirkkaimpaan kärkeen. Yhtiötä voi hyvällä syyllä kutsua kotimaisen mobiilipelien pioneeriksi, sillä se muistetaan jo 2000-luvun alun kunnianhimoisista projekteista Nokian Ngage-pelipuhelimelle.

Nokian laitteille suunnatut pelit eivät Ngagen flopattua ottaneet tuulta alleen, mutta RedLynxin menoa pienet pettymykset eivät haitanneet. Suurella rahalla ranskalaisen pelijätti Ubisoftin huomaan ajautunut studio tunnetaan nykyisin parhaiten Trials-ajopeleistä.

Pelisarjan ideana on ajaa moottoripyörällä taitoa vaativia temppuratoja. Menestyäkseen pelaajan täytyy hallita pyöräilijän painopisteet ja valita tilanteisiin sopiva vauhti.

Yksinkertaisuus on kaunista myös Trialsin tapauksessa, sillä simppelistä ideasta huolimatta sarjan pelit ovat olleet loistavia.

Trials Fusion on pelisarjan viides osa, joka ratsastaa edelleen häpeilemättä tutulla idealla. Vaikka kuorrutusta on uusittu, pelillisiä muutoksia ei juuri ole. Toisto alkaa tuntua: siinä missä pelisarjan edellisosat ovat vakuuttaneet kautta linjan, Trials Fusion ei jaksa kiinnostaa muutamaa iltaa pidempään.

Syynä eivät ole tekniset ongelmat, laadukkuus tai mikään yksittäinen nyanssi, sillä RedLynxin uutukainen on kokonaisvaltaisen laadukas paketti. Tekijät ovat tehneet kaikkeensa toteuttaakseen todennäköisesti Ubisoftin sikariportaalta saapuneen mahtikäskyn vielä yhden Trials-pelin kehittämiseksi.

Pelin suurin ja samalla merkittävä heikkous on uusien ideoiden puute: nettipeli ja loistava kenttäsuunnittelu sieppaavat aluksi mukaansa, mutta loppua kohden uutuudenviehätys katoaa, eikä viidesti kierrätetty perusidea enää jaksa kantaa.

Sarjalle tyypillinen loistava pelattavuus ei ole heikentynyt edellisestä osasta piiruakaan, vaan peliohjaimen kontrollit välittyvät eteenpäin kiitettävän tarkasti.

Graafisesti peli jättää vanhemmilla konsoleilla hieman varaa kritiikkiin, mutta vauhdikkaita kenttiä läpikäydessä yksityiskohtien pienet puutteet eivät ehdi vaivata. Uuden sukupolven konsoleilla ulkoasu on kunnossa tältäkin osin, eikä varaa jupinaan ole.

Hyvän teknisen toteutuksen lisäksi tekijät ovat ahkeroineet sisältöä kiitettävästi, sillä kaikkien tasojen läpäisyyn kuluu kokeneimmaltakin pelaajalta monta vapaailtaa. Kenttäsuunnittelulle onkin nostettava hattua: dystopiateemaisten tasojen suunnittelussa mielikuvitusta ei ole rajattu pätkääkään, vaan vastaan tulee toinen toistaan upeampia pelimaailmoja.

Trials Fusion jättää jälkeensä ristiriitaisen tunteen.

Laadukkaasta yleistoteutuksesta huolimatta peli on pettymys, sillä saman simppelin peli-idean jatkuva kierrätys maistuu puulta ja tuntuu pelaajien aliarvioinnilta.

Mikäli tekijät eivät uskalla keksiä hittipeliään uudestaan, menestyksekäs sarja näivettyy unohduksiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut