Missi-Bea: ”En jätä Jyväskylää”

Vuoden 2014 Miss Suomea, Bea Toivosta, onnittelivat sunnuntaina äiti Marja Kinnunen-Toivonen (vas.) ja sisar Anna-Sofia Toivonen (oik.). Heikki Saukkomaa

Tuula Puranen

Tuore Miss Suomi, jyväskyläläinen Bea Toivonen, heräsi maanantaina ensimmäiseen missiaamuunsa pää pyörällä edellisillan tapahtumista.

–Vähän erikoiselta tuntuu, en oikein vielä tajua, mitä on tapahtunut. Kaikki tapahtui niin nopeasti, en ole vielä sisäistänyt tilannetta. Mahtavaa on kuitenkin ollut tähän asti, 21-vuotias kaunotar luonnehti tunnelmiaan Keskisuomalaiselle aamupäivällä.

Herätyskello soi sentään vasta 7.45, joten yöuntakin kertyi, vaikka missijuhlat jatkuivat Långvikin kylpylähotellissa Kirkkonummella myöhään.

Toivonen sai odottaa menestystä viimeiseen hetkeen, sillä lehdistön ihannetyttö ja yleisön suosikki -tittelit ja perintöprinsessasijat menivät muille tytöille.

–Pahin asia oli oikeastaan kaikki tai ei mitään -tilanne. Jännityksellä odotin, kummin käy.

Toivosta olivat paikan päällä kannustamassa perheestä äiti Marja Kinnunen-Toivonen ja isosisko Anna-Sofia. Paikalla oli myös ystäviä. Isä Harri Toivonen kannusti kotona.

–Lisäksi paljon, paljon ystäviä oli kannustamassa telkkarin takana. Perhe ja läheiset ovat minulle todella tärkeitä.

Kirkkonummella kilpailua seurasi tietenkin myös avomies, Jyväskylässä kauppatieteitä opiskeleva Roope Ståhlberg, 21. Suhde on vakaalla pohjalla, eikä Toivonen usko missivuoden siihen vaikuttavan, vaikka työt vievät hänet todennäköisesti usein Etelä-Suomeen.

–Kesäkuussa tulee kuluneeksi neljä vuotta siitä kun tapasimme, ja olimme kaukosuhteessa aika pitkään. Kotini on Jyväskylässä Roopen luona.

Kotiin Jyväskylään Toivonen arvelee pääsevänsä seuraavan kerran loppuviikosta, kun päällimmäiset haastattelut ja missitaipaleen alkupuolen muut kuviot on hoidettu.

Nuoripari asuu Lutakossa, josta on kätevä kipaista aamulenkille Rantaraitille. Lenkkeily onkin yksi Toivosen harrastuksista, toinen tärkeä on kuntosali. 1,5 vuotta Jyväskylässä asunut Toivonen onkin nähty usein keskustan Kuntoportissa.

–Harrastukseksi voin sanoa myös koirat, varsinkin, kun toinen niistä on pentu. Se vei ennen kisaa paljon aikaa, nyt olen saanut tässä pienen loman pennunhoidosta missikiertueen takia.

Pentu on rodultaan cavalier kingcharlesinspanieli, vanhempi koira on chihuahua.

Koulutukseltaan Toivonen on parturi-kampaaja ja meikkaaja-maskeeraaja. Hän on työskennellyt Jyväskylässä vuokratuolilla Glohairissa, mutta nyt asiakkaat joutuvat hänen palveluksiaan odottamaan.

–He ovat tsempanneet minua Facebookissa ja kommentoineet, että nyt selvisi syy mysteeriseen poissaoloon.

Toivonen pitää työstään ja arvelee palaavansa sen pariin ainakin jollain tapaa sitten, kun misseys on ohi.

–Yksi jota ihailen, on Suvi Tiilikainen. Hän on ammatiltaan sama kuin minä ja oli myös Miss Suomi.

Missivuodesta Toivonen odottaa erityisesti Miss Universum -kilpailua.

– En tiedä vielä, missä ne tänä vuonna on. Mutta ei sitäkään voi käsittää, että minä olen menossa edustamaan Suomea, tosi mahtavaa.

Bean Marja-äiti on Miss Suomi vuodelta 1985. Kyseessä onkin ensimmäinen kerta historiassa, kun missiksi on Suomessa valittu äiti ja tytär.

Hoikkaakin hoikempi Miss Suomi ei ole hysteerinen kalorinlaskija, vaan pitää hyvästä ruuasta.

– Yksi lempiruokani on lasagne, jota kokkaamme kotona yhdessä Roopen kanssa.

– Jyväskylän ravintoloista Torero on ihana, samoin Food on hyvä. Revolutionissa olen halunnut käydä, mutten ole vielä ehtinyt, nyt entistäkin kiireisempi Bea Toivonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.