Keskimaan liikevaihto pieneni

Keskimaan päivittäistavaramyynti laski ja käyttötavarakauppa kasvoi hieman. Jaana Kautto

Jorma Rahkonen

Osuuskauppa Keskimaan liikevaihto pieneni hieman tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta matkailu- ja ravitsemiskauppa ylsi plussalle. Kodin Terran ja Sokoksen käyttötavarakauppa kasvoi.

Liikevaihtoa kertyi tammi-maaliskuussa 132,4 miljoonaa euroa, mikä oli 1,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Liiketulos oli 1,1 miljoonaa euroa voitollinen. Tammi–maaliskuun kokonaistulos oli 0,9 miljoonaa euroa – noin 0,2 miljoonaa euroa edellisvuotista suurempi. Edellisvuoden tavoin tulosparannus perustui kustannuksissa, muun muassa sähkön ja lämmön kulutuksessa sekä henkilöstökuluissa, saavutettuihin säästöihin.

Pääosa Keskimaan vuosituloksesta kertyy kesäkaudella ja joulukaupasta. Koko vuoden tuloksen ennakoidaan nousevan 12 miljoonan euron tasolle.

Market- ja tavaratalokaupan liikevaihto laski 1,3 miljoonaa euroa. Toimialan liikevaihto oli 93,7 miljoonaa euroa. Päivittäistavaramyynti laski ja käyttötavarakauppa kasvoi hieman.

Talouden yleinen kehitys on vaikuttanut kysyntään ja muuttanut myös päivittäistavarakaupan myynnin rakennetta: asiakkaat valitsevat aiempaa edullisempia vaihtoehtoja.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto laski noin 1,6 miljoonaa euroa, 28,2 miljoonaan euroon.

Majoitusmyynti kehittyi edelleen suotuisasti. Parhaiten kehittyi Solo Sokos Hotel Paviljongin myynti. Ravintolakauppa kasvoi hieman; vuosi sitten avatun ravintola Revolutionin myynnin kehitys on ollut erityisen hyvä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut