Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sofi Oksanen puolustaa Halssilan kirjastoa

Sofi Oksanen puolusti Halssilan kirjastoa jo vuonna 2010, jolloin kirjastoa oltiin myös lakkauttamassa. Kauko Marko

Päivi Kujala

Kirjailija Sofi Oksasen mielestä lähikirjastojen lakkauttaminen on vakava isku Suomen maineelle. Hän muistuttaa myös, että Jyväskylän Halssilan kirjaston "sijainti on poikkeuksellisen erinomainen":

"Koulun läheisyys tekee kirjaston helposti lähestyttäväksi jo koulutiensä aloittaville", hän kirjoittaa kannanotossaan.

Jyväskylässä syntyneen Oksasen viesti liittyy kaupungin uusiin aikeisiin lakkauttaa kolme lähikirjastoa, joista yksi on Halssilan kirjasto.

Tiistaina 6.5. kello 19 Halssilan kirjastolla järjestetään mielenilmaus kirjaston säilyttämisen puolesta.

Uudessa kirjastoverkkoselvityksessä lakkautuslistalla ovat myös Lohikosken ja Vesangan kirjastot. Jyväskylästä on juuri lopetettu Kypärämäen ja Kuokkalan pienkirjastot.

Sofi Oksanen asui lapsuudessaan Halssilassa ja oli kirjaston vakituinen asiakas.

"Suomi tunnetaan maana, joka takaa vapaan tiedonvälityksen ja kirjojen saatavuuden koko kansalle, riippumatta lukijan asuinpaikasta", Oksanen kirjoittaa viestissään, joka on osoitettu käytettäväksi Halssilan mielenosoituksen yhteydessä.

"Tieto ja lukeminen ovat Suomessa demokraattisia, mikä on maailmanlaajuisesti harvinaista – lukijoilla on mahdollisuus pysyä tiedon ja kirjallisuuden valtaväylällä riippumatta asuinpaikasta tai taloudellisesta tilanteesta. Tämä on Suomen maine nyt – lähikirjastojen lakkauttaminen on vakava isku sille maineelle."

Mielenilmaisun järjestävät Halssilan asukasyhdistys ry, koulun vanhempainneuvosto ja ryhmä kirjaston käyttäjiä. Heidän mukaansa oma lähikirjasto on elintärkeä.

– Kävelymatkan päässä oleva kirjasto on kulttuuripalvelu, joka on niin päiväkoti-ikäisten, koululaisten, työikäisten kuin eläkeläisten helposti saavutettavissa, eikä kirjastoauto voi omaa kirjastoa korvata, mielenilmaisun järjestäjiin kuuluva kustantaja Ville Rauvola sanoo.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut