Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

346 yritystä koki kurjan kohtalon maaliskuussa

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä konkurssiin on haettu jo yli 900 yritystä

Jonna Rusanen

Viime maaliskuu oli Suomessa synkin konkurssikuukausi moneen vuoteen. Konkurssiin haettiin tuolloin peräti 346 yritystä.

Määrä on korkein Suomen Asiakastieto Oy:n seurantajaksolla 2008-2014.

Näin paljon konkursseja ei aloitettu yhden kuukauden aikana edes vuonna 2009, jolloin koko vuoden aikana konkurssiin haettiin lähes 3 600 yritystä, Suomen asiakastieto kertoo tiedotteessaan.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä konkurssiin on haettu jo yli 900 yritystä, mikä enteilee tarkastelujakson 2008–2014 suurinta määrää vuoden aikana, jos selvää käännettä parempaan ei tapahdu.

Erityisesti maaliskuu oli viime vuoteen verrattuna synkkä tukku- ja vähittäiskaupassa. Kauppayrityksiä haettiin konkurssiin 73, mikä on 55 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Majoitus- ja ravitsemistoimialalla tehtiin konkurssihakemukset 32 yrityksestä. Määrä on lähes kaksinkertainen määrä vuoden 2013 maaliskuuhun verrattuna.

Muilla toimialoilla konkurssimäärät pysyivät suunnilleen ennallaan.

Tammi-maaliskuussa konkurssiin on asetettu jo 590 yritystä, mikä sekin on suurin ensimmäisen vuosineljänneksen kokonaismäärä 2000-luvulla.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut