Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuka ihmeen Sinjhi Wellinhimo?

Ei nimi miestä pahenna - eikä välttämättä parannakaan. Sekä urheilumaailmassa että politiikassa nimi on tehtävä itse, tietää kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Marko Kauko

Satu Kakkori

Kaikki tuntevat kansanedustaja ja ex-jääkiekkoammattilaisen nimeltä Sinuhe Wallinheimo. Jotkut tietävät myös, että miehen ensimmäinen etunimi on itseasiassa Mika, vaikkakin Sinuheksi häntä on kutsuttu syntymästä saakka.

– Se ei silloin 1970-luvulla oikein kaikille "uponnut", joten monet kutsuivat minua myös Mikaksi. Itseasiassa vielä tänäkin päivänä muutamat kutsuvat minua leikillisesti Mikaksi. Itse kyllä yritin jo ihan pienestä pitäen tomerasti kertoa kaikille Mikaksi kutsuville, että nimeni on Sinuhe!

Erikoisesta nimestä Wallinheimo ei koe saaneensa politiikassa lisäpisteitä. Tunnettuus tuli ansaittua kuitenkin jo urheilu-uran puolella, jossa kyvyt tekevät nimen eikä toisin päin.

– Eipä siitä kyllä haittaakaan ole ollut. Kansainvälisillä poliitiikan kentillä se on tosin hieman vaikeasti lausuttavissa.

Nimestä on väännetty varsinkin ulkomailla mitä kummallisimpia muotoja, kuten Sumuki Wallimuki ja Sinjhi Wellinhimo.

Wallinheimon vanhemmat valitsivat syntymättömälle pojalleen tai tytölleen nimet Mika Waltarin romaanin Sinuhe egyptiläinen innoittamina. Tytöstä olisi tullut Minea.

Keski-Suomen kansanedustajista myös Susanna Huovisella ja Mauri Pekkarisella on käytössään muu kuin ensimmäinen etunimi. Huovisen kaikki etunimet järjestyksessään ovat Krista Anri Susanna. Pekkarisen Reijo Mauri Matias.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut