Delay Trees – Readymade

Aki Lehti

Delay Treesin kolmoslevy aloittaa vuoden 2014 suomalaisen indierockin saralla perhanan tyylikkäästi. Moni todennäköisesti toteaa yhtyeen juuttuneen tekemään jo tuhanteen kertaan kuultua melankolisen kenkiintuijottelun ja vaihtoehtoisen helisevän kitarapopin hybridiä, vailla mitään omaperäistä.

Näin voi ollakin, mutta juuri tähän hetkeen, tähän tunnelmaan Suomen pimeässä ja märässä tammikuussa Readymade sopii täydellisesti. Delay Treesin kaikuisen hauras, mutta samalla jylhän tumma äänimaailma ei lisää valottoman ahdistuksen määrää. Kappaleista huokuva kaiho ja kauneus sisältävät lupauksen paremmasta.

Junnauksen ja melodioiden välistä Rami Vierulan huokaileva lauluääni kertoo ties mistä, mutta itsessään musiikillinen kokonaisuus koittaa sanoa kaiken olevan hyvin. Readymade on ääniraita räntäsateelle, mutta se uskoo kevään vielä koittavan.

Delay Trees saattoi tehdä saman paremmin jo kahdella edeltävällä levyllään, mutta esimerkiksi Sister ja Big Sleep ovat kauneinta mitä on vähään aikaan tullut kuultua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.