Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

The Saturnettes – II

Jos päättää kuunnella läjän uusia kotimaisia marginaalibändien levyjä, voi jo ennakkoon olla varma ainakin yhdestä: omaperäisyys ei ole yliedustettuna, mutta musiikin eri aikakaudet elävät suloisesti rinnakkain. Glam-henkisessä, Negativeakin Euroopassa lämmitelleessä Rose Avenue -yhtyeessä tunnetuksi tulleen Jann Wilden projekti The Saturnettes ei tee tässä poikkeusta. Miltei jokaiselle sen kakkosalbumin kappaleelle voi merkitä oman esikuva-yhtyeen, jonka äänimaailmaa se melko orjallisesti toisintaa.

Raidat kahdesta neljään: Bob from the Cure (The Cure), Television Boy/Television Girl (New Order), The Movements (Jesus & Mary Chain). Onneksi Wilde osaa tyylilajin kiemurat ja tarttuvien biisien teon, eli levy kuulostaa aidosti rakkaudesta lajiin tuotetulta. Edellä mainittujen yhtyeiden ja yleisesti 80-lukuisen kitarapopin ystävänä tästä on helppo nauttia.

Edellä mainittu Movements-kappale alkaa Ronettesin Be My Babysta lainatulla kuuluisalla rumpukompilla. Esikuva JAMC käytti samaa komppia aikoinaan, mutta he olivat ensimmäisiä, jotka yhdistivät sen särökitaroihin. The Saturnettesin roolin musiikin historiassa voisi rinnastaa satunnaista hääkeikkaa heittävään CCR-coverbändiin.