Mies raatoi ravintolassa: 10 kuukaudessa 5 vapaapäivää

Heli Paananen

Jyväskyläläisen ravintolayrittäjän syytetään polkeneen räikeästi työntekijänsä työehtoja. 49-vuotiaalle miehelle luettiin viime viikon keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa syytteet kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä, työaikasuojelurikoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Nelikymppinen aasialaismies saapui Suomeen työskennelläkseen sukulaismiehensä ravintolassa. Mies työskenteli ravintolassa kymmenen kuukautta marraskuusta 2010 syyskuuhun 2011.

Syytteen mukaan kymmenen kuukautta kestäneen työsuhteen aikana työntekijällä oli vain viisi vapaapäivää ja ylityöntunteja kertyi noin 1250.

Vuodessa ylityötuntien maksimi on 250 tuntia. Syyte kertoo työntekijän olleen myös alipalkattu –hän sai nettokuukausipalkkaa 700 euroa, kun hänen olisi tullut saada noin 2800 euroa kuukaudessa.

Syyttäjän mukaan yrittäjä asetti työntekijänsä epäedulliseen asemaan tämän kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen ja perhesuhteiden perusteella ja huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi tämän riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä.

Mies ei osannut suomen kieltä.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa myöhemmin.

Vastaavankaltaisia ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttötapauksia tulee vuosittain Suomessa viranomaisten tietoon joitakin kymmeniä. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jouko Ikonen arvioi tilanteen pysyneen viime vuosina samalla tasolla.

Vakavimmillaan puhutaan ihmiskaupasta.

–Tunnusomaista tapauksille on, että kyse on matalapalkkaisista aloista. Kansalaisuuksien jakauma on hajanainen, mutta aasialaisia ja itäeurooppalaisia on yleisesti joukossa, Ikonen kertoo.

Rikostarkastaja Mika Lohen mukaan Keski-Suomen poliisin tutkittavaksi tulee vuosittain yksittäisiä juttuja.

Aiemmin marraskuussa jämsäläinen maanrakennusalan yhtiön toimitusjohtaja tuomittiin sakkoihin ja maksamaan korvauksia virolaiselle työntekijälle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen lakimies Jouni Kallio kertoo kiskonnantapaisten työsyrjintäjuttujen edellyttävän työntekijän tietyllä tavalla avuttoman aseman hyväksikäyttöä.

–Jos työntekijä ei esimerkiksi puhu suomea, ei hän tiedä oikeuksistaan, eikä osaa hakea apua, voi hän olla maanmiestensä ”hellässä huomassa” jopa vuosia. Tyypillisesti kyse on eksoottisista maista tulevista henkilöistä, joiden kulttuuri ja elintaso kotimaassaan on aivan toinen kuin meillä ja sekin osaltaan altistaa tällaiselle hyväksikäytölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.