Tulolistan kärkeen ensi kertaa nainen

STT

Leena Niemistö on ensimmäinen eniten ansio- ja pääomatuloja kerännyt nainen. Verohallinnon tieto perustuu kymmeneen viime vuoteen.

Lääkärikeskus Dextran toimitusjohtaja Niemistö kuittasi yli 24 miljoonaa pääomatuloja. Niemistö myi viime vuonna omistuksensa Dextrasta.

Naiset valloittivat eniten tienanneiden listan kärkipään. Neljästä suurituloisimmasta kolme oli naisia, kun mukaan lasketaan ansio- ja pääomatulot.

Eniten ansiotuloja Suomessa sai viime vuonna Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta. Hänen ansiotulonsa olivat 3,4 miljoonaa euroa.

Toiseksi eniten tienasi Mika Salokangas, joka sai 2,8 miljoonaa euroa ansiotuloja.

Uusimaa hallitsi taas Suomen ansiotulo- ja pääomatulokärkeä. Sadan eniten ansiotuloja saaneen listalla on vain 15 ihmistä Uudenmaan ulkopuolelta.

Verottaja keräsi viime vuonna tuloveroja 31,5 miljardia euroa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kasvu tuli ansiotuloveroista, joita maksettiin yli 4 prosenttia toissa vuotta enemmän. Pääomatuloverot vähenivät, koska luovutusvoittojen määrä putosi kolmanneksella.

Yhteisöveroja maksoi viime vuonna eniten Nordea Pankki Suomi. Se maksoi veroja 118 miljoonaa euroa. Bayer oli toinen ja Fortum kolmas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.