Twiit, twiit, chattasi cybemesettäjä

Seppo Pänkäläinen

Olen aina halunnut keksiä suomen kieleen termin, joka jää historiaan. Jokohan olen nyt sellaisen keksinyt. Nimittäin tekisi mieli alkaa puhua – kaikkien muiden holismien rinnalla – onlineholismista, jossa ihmisen on ihan pakko koko ajan chattailla, twiittailla, mesettää ja cybettää, jotta saa onlinevirtansa täytetyksi. Vai olenko väärässä, jos sanon, että sinunkin työpaikallasi kaikkien palaverien aluksi paikalla olijat kaivavat esiin tablettinsa, ipadinsa tai labbiksensa ja alkavat tuijottaa konettaan – huolimatta siitä, mikä on kokouksen agenda.

??? Mitä seuraa siitä, että Veikkausliigassa viimeiset matsit pelataan talviolosuhteissa? Monen seuran talous on pakkasella.

Koneen henkilökunta esittää itselleen lisäpalkankorotuksia. Perusteena on yhtiön hyvä menestys vuosien ajan. Työntekijät muistuttavat, että työnantajapuoli korostaa aina yrityskohtaisia neuvotteluja ja palkankorotusten mitoittamista yrityksen menestyksen mukaan. Työntekijät kiinnittävät huomiota myös Koneen jakamiin lisäosinkoihin, joita on luvassa tänä vuonna 330 miljoonaa euroa. Nyt testataan käytännössä, kuinka suomalainen yritysjohto oikeasti reagoi tällaisiin perusteltuihin vaatimuksiin. Todennäköisesti palkolliset jäävät nuolemaan näppejään, sillä yrityksen johdon tiedetään mielellään kertovan yhtiön tuloksen ”olevan yhtä hissiliikettä”.

??? Verkkovakoilu ei ole lainkaan uusi asia? Maaseudulla on aina vakoiltu sitä, mihin naapuri verkkonsa laskee.

Mikä on muuttunut suomalaisessa yhteiskunnassa sitten Urho Kekkosen päivien? Nyt Suomessa pelätään valtiolle vahingollista viestintäurkintaa, kun taas ennen vanhaan kaikki vahingollinen viestintä jäi Urkin taa.

??? Mistä on kysymys, kun arkkuhautaus kallistuu Jyväskylässä uurnahautausta enemmän? Kuoppakorotuksesta.

Chuck Berry, 87, kävi keikalla Suomessa. Tämä rockikoni ei kriitikkojen mukaan ihan täysin keikassaan onnistunut, mikä managerin mukaan johtui miestä vaivanneesta hikasta. Ja täsmennän nyt, että hikasta, ei huikasta. Yksi lysti, itse haluaisin, että kelpo kansanedustuslaitoksemme laatisi välittömästi lain, joka kieltäisi näiden ikäloppujen starojen tulon Suomeen rahastamaan vanhalla maineellaan.

??? Mikä on maailman vanhin pätkätöistä kertova satu? Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo puolen tunnin kävely poistaa masennusta. Turha tutkimus. Jo pitkään monet miehet ovat tienneet, että jopa alle puolen tunnin kävely voi poistaa masennusta. Nimittäin kävely kodista paikalliseen pubiin.

??? Keskisuomalainen kysyi viikolla kansalaisilta, mitä saa 12 sentillä? Useat kyselyyn vastanneet miehet totesivat, että ei välttämättä edes kerran kuukaudessa.

Poliisi tutkii keskiviikkoista riehumista kirkon ulkopuolella. Vastaavasta tapauksesta ei ole ennakkopäätöksiä. Tosin Helsingin poliisi oli torstaina muistelevinaan, että muutama tuhat vuotta sitten joku olisi riehunut kirkon sisällä...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.