Astrid Swan – Astrid4

Astrid Swan hiippailee neljännellä soololevyllään tunnelmansa puolesta jonkin Helsinkiä isomman kaupungin kaduilla vuonna 2013, piipahtaa 1970-luvun pienessä savuisessa klubissa katsomassa jotakuta jo ajat sitten unohdettua naiskollegaansa, ja on seuraavassa hetkessä keskellä talvista Suomen luontoa.

Hän istuu mökissä viinilasi kädessä, villasukat jalassa ja odottaa saunan lämpiämistä. Toisin sanoen Swanin pitkälti pelkkään lauluun ja pianoon luottava musiikki kuulostaa ihastuttavan ajattomalta, ja sen rauhallinen tunnelma sopii moneen tilanteeseen. Taustamusiikiksi se ei suostu taipumaan, vaan vaatii kuulijaltaan keskittymistä.

Piano ja laulu dominoivat, puhallinsoittimet tarraavat mukaansa ja Niko Votkin rummuttaa vain sen mitä kappaleet vaativat, ei enempää. Tarttuvien melodiakulkujen sekaan on eksynyt sopiva ripaus taidemusiikkia, joka ei kuitenkaan ole itsetarkoituksellista kikkailua.

Astrid4 on monen vuoden työn tulos. Sitä on äänitetty pienissä paloissa siellä täällä. Se on hieno teos levyksi, jonka nauhoitusten aikana taiteilijalta itseltäänkin meinasi usko loppua. Mukavan lämmin kuin ne villasukat siellä mökissä, vaikka sen kuuntelu aiheuttaakin kylmiä väreitä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut