Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Onko unelmanasi oma ravintola? Näin saat sen menestymään

Uuden ravintolan perustaminen vaatii muun muassa paikallistuntemusta. Jaana Kautto

Matti Tuominen

Monen unelmana on oman ravintolan perustaminen. Kannattavan ravintolaliiketoiminnan pyörittäminen ei kuitenkaan ole yksinkertaista.

Toimitusjohtaja Markku Virtanen Restamax Oy:stä sanoo, että paikallisuuden ymmärtäminen on ravintola-alalla keskeistä.

– Jokaisessa kaupungissa on omanlaisensa ravintolatarjonta ja sen myötä myös oma kulttuurinsa. Uusia ravintolakonsepteja kannattaa kehittää vastaamaan paikallista kysyntää, mutta myös tilatarjonta täytyy ottaa huomioon, Virtanen toteaa.

Timo Lappi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:stä kertoo, että kannattavan ravintolan perustaminen vaatii hyvää toiminta-ajatusta, kiinteiden kulujen hallintaa sekä vahvaa paikallistuntemusta. Hänen mukaansa keskeistä ravintolan menestykselle on sijainti, joka tukee liikeideaa.

Toiminta-ajatustaan kannattaa Lapin mukaan testata ulkopuolisilla asiantuntijoilla. Toimialaa tuntevat pystyvät kertomaan, onko oma ajatus ravintolasta realistinen. Myös taloudellisten lähtökohtien täytyy olla kunnossa.

– Etenkin yritystoimintaa aloitettaessa täytyy varmistaa, että on riittävästi resursseja ja alkupääomaa siihen saakka, kunnes kulut pystytään hoitamaan itse liiketoiminnalla. Monelle ravintolan perustamiseen liittyvien kulujen määrä voi tulla yllätyksenä, Lappi muistuttaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut