Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ekonomistit: Yhdysvaltain poliittinen venkoilu huolena

STT

Yhdysvaltojen päätös velkakaton nostosta ja hallinnon avaamisesta rauhoittaa markkinoita, muttei poista epävarmuutta. Näin sanovat STT:n haastattelemat ekonomistit.

Sopu syntyi viime tingassa, ja ratkaisu on väliaikainen.

- Entistä enemmän esillä on se, että Yhdysvaltain talouspoliittinen päätöksenteko on jollakin tavalla halvaantunut. Se huolestuttaa markkinoilla, sanoo OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen.

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan vaikean tilanteen selättäminen lisää luottoa, ettei seuraavakaan velkakattovääntö tuota loputtomia vaikeuksia. Kuoppamäki toivoo, että talven aikana päästäisiin pidempiaikaiseen sopuun velkakatosta.

Ekonomistien mukaan Yhdysvaltain politiikka on vaikeasti ennakoitavissa. Pidempiaikainen ratkaisu kiistakysymyksistä olisi Heiskasen mukaan hyväksi Yhdysvaltain elpymiselle. Todellinen ongelma on julkisen talouden kestävyyden ratkaiseminen, hän sanoo.

- Kaikella tällä epävarmuudella on ollut kielteinen vaikutus Yhdysvalloissa. Se ylläpitää epävarmuutta laajemminkin ja estää sitä, että kasvu alkaisi voimistua voimakkaammin.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut