IS: Mannerheim-elokuvahanke kaatumassa

Näyttelijä Ilkka Heiskanen eli Aksel Airo, päämajoitusmestari, kenraaliluutnantti ja näyttelijä Mikko Nousiainen eli Carl Gustaf Emil Mannerheim kuvattuna Suomen marsalkka Mannerheim -elokuvan tiedotustilaisuudessa 2008. Markku Ulander

STT

Mannerheim-elokuvaprojekti on vaarassa kariutua elokuvan tuotantoyhtiön ajauduttua konkurssiin, kertoo Ilta-Sanomat. Konkurssia haki valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera, joka myönsi kolme vuotta sitten tuotantoyhtiö Liberty Productionille 1,2 miljoonan euron takauksen pankkilainalle.

Ilta-Sanomien mukaan yhtiön mahdollisuudet suoriutua velastaan vaikuttavat heikoilta, sillä se on menettänyt koko osakepääomansa.

Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan yhtiöllä oli viime vuodenvaihteessa lainoja, velkoja ja muuta vierasta pääomaa yhteensä 6,8 miljoonaa euroa. Maksuhäiriömerkintöjä on kertynyt kymmeniä.

Marsalkka Mannerheimista kertovaa elokuvaa on suunniteltu jo 1990-luvun lopulta lähtien. Tuottaja Markus Selinin luotsaaman projektin rahoituskuviot ovat vaihtuneet monen kertaan, ja ohjaaja Renny Harlin vetäytyi hankkeesta toissa vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.