Diablo III Blizzard Entertaiment

Jarmo Pitkänen

Blizzard-pelistudiolla on ilmiömainen kyky rakentaa huippupelejä. Reilu vuosi sitten pc-pelaajien iloksi saapunut Diablo III räjäytti potin ja nousi nopeasti yhtiön tuoreimmaksi jättihitiksi.

Hieman pc-version lanseerauksen jälkeen studio yllätti pelikansan ilmoittamalla pelin konsolikäännöksestä. Fanipiireissä päätös otettiin vastaan hysteerisenä, sillä hiiren ja näppäimistön käytölle perustuvan pelattavuuden ennustettiin tuhoutuvan käännöksessä täydellisesti. Fanien peloille oli hyvät perusteet: moni konsoleille uudelleenjulkaistu pc-peli on ollut laadultaan surkea.

Syyskuun alkupuolella kauppoihin ehtinyt Diablo III:n konsoliversio hiljensi arvostelijat nopeasti. Korkeasta laadustaan tunnettu pelistudio ei pettänyt fanejaan tälläkään kertaa, sillä käännös on kerrassaan erinomainen tekele.

Pelattavuus on hiottu huippuunsa ja tekninen toteutus on keskitasoista ulkoasua lukuun ottamatta moitteeton. Pelillisesti konsoliversio ei tarjoa uutuuksia tietokoneversioon verrattuna. Käännöksen suurin arvo on loistavan pelisarjan tuonti satamiljoonaisen konsolikansan nautittavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.